Önnel is előfordult, hogy autója nem volt alkalmas egy vállalt munka kivitelezésére?

A legnagyobb fejtörést az jelenti ilyenkor, hogy hogyan lehetne ezt a költséget a megrendelőre terhelni!

Mondhatná, hogy az autóbérlés egy plusz, nem várt költséget jelent, de az ajánlatot tán már régen leadta, és el is fogadták, s az ehhez hasonló utólagos módosításokat nem szeretik a megrendelők. Ebben a bejegyzésben végigvesszük a lehetséges stratégiákat egy ilyen esetre, hogy hogyan lehet a kialakult hátrányból előnyt kovácsolni!

 

 

Tervezzen egyből bérelt autóval!

Árajánlataiban mindig bérelt autóval tervezzen! Árajánlatában az “autóbérlés díja” ne legyen egybegyúrva, beleépítve a “szállítási költségbe”! Tételezze ki az ajánlatban külön sorba!

Ennek az az előnye, hogy előfordulhat, hogy a megrendelőnek saját autója van, melyet a rendelkezésünkre tud bocsátani! Ha nem tud a rendelkezésünkre bocsátani, akkor lehet, hogy a kapcsolatai révén tud szerezni… Azzal, hogy felkínáljuk a lehetőséget, hogy árajánlatunkon karcsúsítson, rövid időn belül eljut arra a következtetésre, hogy az AutóBérlések.Hu-tól, Tőlünk a legjobb feltételekkel a legalacsonyabb áron béreltet. Így Önnek ezzel kapcsolatban az ügyfelet már nem kell győzködnie, a tények magukért beszélnek.

A saját autója költségét hogyan építi bele az árba?

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek saját autóval kivitelezik az ügyfelek projektjeit, így csak benzinköltséget számolnak fel. Belegondolt már valaha, hogy Önnek mennyibe kerül saját autójának napi fenntartási költsége? Segítünk Önnek

Számoljon vele! Építse bele a szolgáltatása díjába, függetlenül attól, hogy rendelkezik gépjárművel, vagy sem! Így felkészülhet az új, nagyobb volumenű megrendelésekre, projektekre és a nem várt meghibásodásokra, balesetekre!

Először is gondoljuk át milyen költséget jelent egy autó?

Avulás: Függetlenül attól, hogy céges autó vagy magán a korral és használattal minden gépjármű avul! Gondoljon bele, nem ugyanannyit fizet egy 0 kilóméteres autóért ha 1 éves vagy ha 5 éves és ugyancsak különböző értéket képvisel egy hasonló korú autó ha 5.000 km van benne vagy ha 20.000 km.
Használattól függetlenül adódó fix költségek: Kötelező biztosítás, teljesítményadó (-régen súlyadó), illetve ha vállalkozás nevén van, akkor számolni kell cégautó adóval is. A cégautó adó mértéke függ a környezetvédelmi besorolástól és a teljesítménytől, de a mértéke: 7.700 forinttól-44.000 forintig
terjedhet havonta!
Lényegében az összes költség, akkor is fizetendő, ha nincs használva/nem termel bevételt a
gépjármű!

Hogyan építse bele árajánlataiba az autóbérlés költségét?

Sokan azt a lehetőséget választják, hogy az autó éves költségeit, és várható futását elosztják egymással, így kijön egy hasonló ár, mint az 1 km-re jutó benzin költsége. Tehát dupla-benzin költséget számolnak mindig el: nem 40 Ft/km-t, hanem 80 Ft/km-t. Az így keletkező bevételtöbblet (300 km után 12 000 Ft) alkalmas arra, hogy saját autónk amortizációját, vagy az autóbérlés díját fedezzük belőle.

Fontos!

Ha a gépkocsi nem a cég nevén van, akkor a költségek nem számolhatóak el, ellenben a bérleti díjjal, ami ha a cégnevére és érdeklében történik, akkor teljes egészében költségként elszámolható és a bérleti díj ÁFA-ja visszaigényelhető. Csökken a nyereség és így a nyereséget terhelő adók is az év végén. Egyéni vállalkozók esetében, pedig 2018. január 1-től már a közeli hozzátartozó tulajdonában lévő járműre is alkalmazhatóak a saját gépjármű esetén alkalmazandó költségelszámolási szabályok.
Ugyanakkor közel sem biztos, hogy az ő autójuk megfelelő és gondoljon bele, hogy biztos, hogy a hozzátartozói autóját szeretné amortizálni és karbantartani. Biztos, hogy vállalni akarja a használattal járó felelősséget, valamint az elszámolással ügyintézést-papírmunkát?

A fentiek fényében, sokkal egyszerűbb és kifizetődőbb, ha az ajánlatába, munkabérébe beleszámolja az önnek legmegfelelőbb és alkalmasabb autó bérlésének a költségét!

Egyszerű a képlet:

Anyagköltség + Munkadíj + Kiszállási díj + Az önnek legmegfelelőbb autó havi bérlésének a napidíja
szorozva az adott munkára feltehetően fordított napok számával.

Ha ezt az egy tanácsot megfogadja, nem lesz többé probléma az autó beárazása!

Lényegében, amikor nem bérel autót, akkor is számoljon autóbérlési költséggel, mert a saját autóját is amortizálja és ennek is vannak állandó költségei valamint érdemes előre kalkulálni az esetleges bérlési költséggel. Az állandó költségekbe vonjon bele egy gépjármű használati költséget, ami fedezi a bérlés kényelmes és sokrétű lehetőségét!